Tuesday, December 28, 2010

Orientasi SMK Setapak Indah Ting 1 2011

Semalam aku ada orientasi dekat SMKSI..Haha..First time pakai baju sekolah menengah..Semalam rase berdebar-debar sikit..sebab tak pernah jumpa cikgu-cikgu sana.. Nasib baikla jumpa jugak kawan-kawan..walaupun sikit je..ada budak sksi,skdk,sk taman melati aku tak tahu..ada ke tak ade..

Debar-debar la jugak sampai sejuk kaki tangan aku..tak tau la apa terjadi ...sampai malam..
~(Sorry ye,tak de  pic semalam)~
Tahun 2011 ni ada pulak Kelas Aliran Agama(KAA)..Ala..dia tambah bahase arab n kelas al Quran je..Mula-mula pakcik jabatan agama islam tu tanye 'Siapa berminat nak masuk KAA?'
Heh ..ada la dua tiga orang yang angkat tangan (~termasuk aku tau!~)..Yang lain semua cakap..tak nak aku..Bahasa Arab susahla..tulah..nilah..Lepas tuseorang cikgu cakap ,'Kaunter untuk KAA telah dibuka,sesiapa yang berminat boleh mendaftarkan diri anda'.
Fuh..x smpi sesaat ,semua orang dah lesap..Aku pun pelik, aik,tadi tak sampai lima orang pun yang angkat tangan,,pelik-pelik
Besar la jugak sekolah nih...

Majalah sekolah yang aku beli
Anyway,kalau nak tahu lebih lanjut,sila layari http://www.smksi.netmyne.com/<Laman web SMKSI>

Sekian saja untuk hari ni..Thank you~

Thursday, December 23, 2010

Jalan-Jalan~

      Morning guys(morning lagi ke?),semalam aku, kakak aku,Kak Dayah and Shukri pergi jalan-jalan dekat KLCC.Saje je,waktu cuti..Ingat nak pergi Time Square,pastu ,tak jadilah..Kitorang pergi naik LRT..Ya Allah..!! Nak dekat setengah jam kiteorang duduk kat dalam LRT tu..Dah la tak de tempat duduk..Aku dah nak tidur da..  
Dalam LRT
Then, kiteorang decided  nak tengok wayang cerita 'Rapunzel'..
HOHO

Lepas beli tiket,kiteorang jalan-jalan dulu sementara tunggu cerita nak start..Pergi kedai barang-barang letrik ..tengok Camera,Tv,Mesin Basuh(HaHa)..Yang Panasonic Viera tu best sangat!!Dia dah letakkan Cermin mata 3D suruh kita cuba..

Kiteorang terpaksa duduk line second depan sebab dah penuh..Sakit kepala mendongak nye..Anyway the movie is very-very best!!


Mase bli popcorn
Kenangan..~
Pastu,kiteorang pergi Kinokuniya (Kedai buku yang gila-gila besar tu)..

Saja lepak-lepak tengok buku..Sebenarnya kakak aku nak beli buku music for me..Kiteorang pilih-pilih la..Tapi rak Piano/Keyboard tinggi sangat ..tak sampai nak tengok semua buku..Tengok mana yang kakak aku amik je..Pastu aku amik la buku nih..
RM75.62 
Tapi Tajuk dia kejam sangat..for 'DUMMIES'?Oh tidak..
HIHI~macam kiddy


Me n my sis


Dekat Petrosains
Tak pergi pon..Tangkap gambar je..

Masa tu,KLCC jual barang-barang nak sambut Christmas dekat ruang legar ..Macam-macam ada..


Hoho..saja posing
Pastu kiteorang pergi makan KFC..yum-yum!!
Pukul 4.30,time to say goodbye to KLCC (Ala,macam la lain kali tak boleh pergi,dekat KL je)..Thanks to my sis and Kak Dayah who brought me along ..Thanks!!

Tuesday, December 21, 2010

Yamaha Clavinova Piano-CLP 320

Waaa..I very like this digital pianos..

CLP 320
CLP 330

CLP 340

CLP 370

Aku suke Polished Ebony Finish punya..warna hitam..
Bestnya kalau ada piano kat rumah..Boleh main bila-bila masa..
Harga dia ..urm..RM2800-3000
Tapi ada abang cina kat kedai Setapak Music tu cakap Digital pianos tahan 5-6 years je..Pastu, key dia berbunyi cam..alah..urm...ergh....macam...tak tau la nak menggambarkan macam mana..

HuHu..Sedih~ sedih~

         Aku rase sedih la sebab tak dapat pergi sekolah seri puteri(Sekolah Fav Aku tu!).
SSP yg cantik~haha
Permohonan aku tidak diterima.Sedih! Perasaan sedihku tidak tergambar.Tadi aku check tersentak tau badan aku.Rase macam mati sekejap.Pastu hidup balik.Aku cakap 'takpela, boleh sambung kelas piano'.Tapi mrsm aku mintak jugak ..MRSM Bentong,Pahang..Aku bace dekat internet mrsm tu tutup setahun sebab tanah runtuh..haha..

NI Pintu depan bentong mjsc
Tempat Berkumpul

NI yang masuk dalam surat khabar BH

Monday, December 20, 2010

Instax Mini 7

Comei nye!!!What is that?

Camera la...Fujifilm..Harga dia lebih kurang RM248-RM300
Dia keluar gambar masa tu jugak..Ala..Cerita-cerita Korea banyak guna camera macam ni..


Comei Sangat!!!
Gambar dia kecik je besar kad..
Ada hello kitty version,Piano black version n macam-macam lagi la..
Best taw guna camera ni..nak sangat...

Last Piano Class?

Salam sume!!
Semalam aku pergi cari beg sekolah..sebab sekolah dah nak dekat dah...
My mom n sis cakap harini keluar result permohonan ke sbp 2011..tak tau la entah betul entah tidak...
~Ni beg aku..Free strap lagi~
Semalam last piano class.Tapi teacher aku kate boleh sambung sementara tunggu mrsm (kalau dapat ,mintak-mintak dapat la)..Hihi..Da sampai grade 3 da..ari tu periksa grade 2..dapat 98% ..okeyla..

Ok..tuje nak cakap..bye!!

Sunday, December 19, 2010

Lawatan Kuala Gandah

Haha..ni citer pasal lawatan pulak..Cikgu buat lawatan sehari sebelum dapat keputusan UPSR(10/11/2010)..supaya kiteorang  boleh enjoy..jangan sedih-sedih..
Kumpul kat sekolah dulu..Lepas sume kawan ade,baru bertolak..cikgu bagila roti and air mineral..


Lama ar jugak journey nak ke lanchang ni...sampai ngantok-ngantok..budak lelaki dok bising kat belakang bas ..


Pastu sampai -sampai..jalan-jalan dulu..(sebab gajah x sampai lagi) ..Oh ya!!Sebenarnya kiteorang pergi Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah and Deer Land..Pastu cikgu pilih siapa yang dapat naik gajah,siapa yang tak..kiranya aku ni bertuah la..sebab dapat naik..Kiteorang bagi gajah tu makan tebu..menjerit-jerit akak cina tu..


Banyak jugakla sekolah lain mase kiteorang pergi tu..kene beratur sikitmase nak naik gajah tu..3 orang sekali naik gajah..Sakit peha mase naik tu sebab bulu ia tajam n tebal..dapat naik satu round je...Pastu,gi makan!!^^


Pastu,gi la Deer Land..Macam-macam binatang la ade kat sane terutame nye deer

(yela, dah name deer land,mestila banyak rusa..)Kiteorang berpeluang untuk pegang ular taw!!ular sawa kot..


Kelakar nye gambar aku!!(yang left sekali)

Pastu kiteorang melawat bear,burong Toucan,Ayam Sengkuang,macam-macam lagi la..
Then.kiteorang gi Rumah Orang Asli,ade kraftangan yang diorang buat sendiri..tapi mahalla...Pastu ade chance nak pakai baju orang asli..Ade sumpit..Ade yang orang asli tu nyanyi..
My FrienD
Finally ,aku belila keychain kuala gandah (tak payahla kedekot sangat) and balik..
Best jugak n sangat!!!
Thanks to my teachers yang bawakkan kiteorang pergi sane!!

~Biarlah Kenangan terindah Ini Tersemat Di Dalam Hati~Thats all!!

Akuk nak pergi kelas piano kat Plaza Idaman kol 1.30 nanti..bye!!

Sk Setapak INdah..SweeT MEmorieS



Sk Setapak Indah..hurm..tula skola yang aku blaja selame 6 taon nih...taon depan ,dah nak masok form 1..Banyak ar jugak kenangan kat skola nih..cikgu, kengkawan, makcik yang baik2 kat skola..


Sedare aku pon ade masok sane taon depan..mase aku darjah satu lagi dapat anugerah cemerlang sampai darjah  6...Taon ni,aku buat persembahan (ala,main piano je)tu la 1st and last persembahan aku kat skola ni...huhu..cikgu-cikgu n kawan kawan sume..tapi diorang ade facebook takpela ..boleh la berhubung lagi..


Tapi tula, hujung-hujung taon, nak dekat habis skola baru ade piano,


~NI la aku.~.hihi^^
sedih nye..kalo sekarang darjah 5,bolehla main lagi taon depan...ni..da habis primary school..huhu..


Gambar dari padang 










Skola ni la yang mule2 buat tunas kadet remaja sekolah(tkrs)..kan krs ade untuk skola menengah,ni untuk primary school..

Saturday, December 18, 2010

Nama Blog 'Sweet Calla'?

Ha..Ni kite nak citer pasal name blog ni..asal 'Sweet Calla'?

Sebenanye, calla ni name bunga..cantik jugak ..kakak kite yang suggest kan (sebenanye tak taw pon ade bunge name nih)...pastu tengok macam sweet je..bagila name sweet calla...Haha sikit je cerite nye..Boleh jadi bunge favourite my sis la...

Ni la bunga nye..Calla..


















Mi SuP n Agar2 Roti



~O~ sedap!sedap!
Harini my mom n sis buat mi sup n agar2 roti sebab my couzin nak datang..
.Masa tu,tengah lapar tunggu mi masak main la game dulu....click sana...click sini..download sana...download sini.. maklomla ..perut berbunyi...pastu,campur frust game tak capai expert...eemm...pastu...sampai la ke petang...dalam kol 5 :30,baru diorang datang..ade la budak kecik sorang dua..main la ngan diorang, layan sume...pastu,lepas diorang balik..lampu bilik air pulak terbakar..haish...malam nih kol 9,
nak tengok konsert permata seni...(sebenarnye nak tengok budak main piano je..hehe^^) pastu kalau jadi nak gi uptown kat danau kota..nak jalan-jalan..cuci mata...


So,Thats All 4 2dei,Bye!!

Welcome To My Blog

Hi sume!!Hi everyone!! welcome to my blogzz..!!


I hope u enjoy it!
Nanti kte upload post pe yg berlaku pade hari-hari yep!!(if kte rajin la)


~luv u~