Sunday, December 19, 2010

Lawatan Kuala Gandah

Haha..ni citer pasal lawatan pulak..Cikgu buat lawatan sehari sebelum dapat keputusan UPSR(10/11/2010)..supaya kiteorang  boleh enjoy..jangan sedih-sedih..
Kumpul kat sekolah dulu..Lepas sume kawan ade,baru bertolak..cikgu bagila roti and air mineral..


Lama ar jugak journey nak ke lanchang ni...sampai ngantok-ngantok..budak lelaki dok bising kat belakang bas ..


Pastu sampai -sampai..jalan-jalan dulu..(sebab gajah x sampai lagi) ..Oh ya!!Sebenarnya kiteorang pergi Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah and Deer Land..Pastu cikgu pilih siapa yang dapat naik gajah,siapa yang tak..kiranya aku ni bertuah la..sebab dapat naik..Kiteorang bagi gajah tu makan tebu..menjerit-jerit akak cina tu..


Banyak jugakla sekolah lain mase kiteorang pergi tu..kene beratur sikitmase nak naik gajah tu..3 orang sekali naik gajah..Sakit peha mase naik tu sebab bulu ia tajam n tebal..dapat naik satu round je...Pastu,gi makan!!^^


Pastu,gi la Deer Land..Macam-macam binatang la ade kat sane terutame nye deer

(yela, dah name deer land,mestila banyak rusa..)Kiteorang berpeluang untuk pegang ular taw!!ular sawa kot..


Kelakar nye gambar aku!!(yang left sekali)

Pastu kiteorang melawat bear,burong Toucan,Ayam Sengkuang,macam-macam lagi la..
Then.kiteorang gi Rumah Orang Asli,ade kraftangan yang diorang buat sendiri..tapi mahalla...Pastu ade chance nak pakai baju orang asli..Ade sumpit..Ade yang orang asli tu nyanyi..
My FrienD
Finally ,aku belila keychain kuala gandah (tak payahla kedekot sangat) and balik..
Best jugak n sangat!!!
Thanks to my teachers yang bawakkan kiteorang pergi sane!!

~Biarlah Kenangan terindah Ini Tersemat Di Dalam Hati~Thats all!!

Akuk nak pergi kelas piano kat Plaza Idaman kol 1.30 nanti..bye!!

0 orang nak belanja:

Post a Comment

Komen jangan tak komen !