Monday, January 31, 2011

TRIP 2 : Anugerah Cemerlang

           Assalamualaikum...Hari Sabtu hari tu Aku pergi Anugerah Cemerlang UMNO Wangsa Maju kat SMKSI.Nak tau tak, hari tu kan aku bangun lambat sebab amik kakak aku..Balik pon dah pukul 12:30..Tetiba, Alin tepon..dalam pukul 8:35 pg..Dia tanya ;


A:Alin B:Aku


A:Aini,Anugerah Cemerlang pukul berapa?
B:Ha?Pukul..2.00
A:Asal dah ramai orang dekat SMKSI?
B:Ha?Dah ramai dah?Mungkin..ada something kut..
A:Awak tidur ke?(Suara masa bangun tidur)
B:Haah..
A:Sorry..Sorry kacau awak..takpelah..Bye..~
B:Bye(Suara serak,bangun tidur)..


           Rupa-rupanya,aku lupa ada motivasi PMR UMNO punya jugak..Laa...
Petang tu,aku datang ngan kakak aku ngan mak aku datang pukul 2.40..hihi..(Lambat sikit)..
Aku jumpa kawan-kawan aku yang sekolah lain;
Diba,Ikhwan,Tini,Syafrin..Tujelah (kut)..
Hehe..Macam-macam ucapan ada..Penat kiteorang tunggu..Mula-mula sekolah danau kota,pastu danau kota dua,pastu desa setapak,then baru sekolah kiteorang..Yey~


          Aku ingat kiteorang dapat RM50,rupa-rupanya RM100! ~Wow~
Dapat sijil,tak ada nama@no kp..Kena print sendiri.. 
Bye SMKSI!

Antara Blok A and B



Bye~


Ninie

Sunday, January 30, 2011

TRIP 1:Kisah Waktu Malam

Haha..Assalamualaikum sume...Malam semalam kan..
Aku gi jalan-jalan..nak amik kakak aku pukul 11.30 malam..Erm..hari jumaat ..dah lupa dah macam mane ceritanya...Aha!Yang aku ingat..Kereta bapak aku rosak kat OTK..Huhu..Lame jugak la...Bapak aku suruh kiteorang(<Omma> n Aku) tolak kereta..tak menjadi jugak..(Maklumla..kiteorang kan perempuan..mestilah lopek sikit dalam hal ni)..Pastu,beberapa minit kemudian,adela 4 or 5 orang mamat dekat sebelah sana..


So,apa lagi..mintak tolong diorang la..tolong tolakkan kereta..pastu berjalan bergerak jugak (YAY~)..Then,kiteorang pergilah kat Taman Koperasi Polis (Nak amik kakak aku)..Kiteorang sampai kat sana awal...dalam pukul 11.00..Tunggu jela..sambil-sambil tu..Aku ternampak 2 orang mat rempit tengah terbaring macam superman tu..FUYOO..diorang tak takut ke kalau mati tengah jalan..masuk kubur senang-senang je..


Tetiba,kakak aku call..kakak aku kata dia tak turun kat situ..turun dekat pekeliling..Aigoo..Pastu,kiteorang cepat-cepat naik kereta,pergi pekeliling..Pastu..nampak kakak aku..


Thats all~


Ninie

Thursday, January 27, 2011

Bye-bye 1 Ibnu Sina~

         Assalamualaikum...Hari ni tak de topik yang menarik laa..Cuma,ada homework,ada kerja..hurm...Aku buat mane yang cikgu nak esok je ...yang cikgu cakap 'Hantar lepas Raya Cina' tu..ehem..Biar je=p..
Semalam ada budak baru masuk (kira pengganti aku la ni)..Lelaki..Agak nerd..Nukman nama dia..Anak cikgu kut..Esok Ninie kena hantar buku teks, amik fail peribadi, amik buku-buku latihan yang hantar, amik rekod kesihatan ..erm...tujela...Berat la beg!"+_+"
         Esok my sis juga balik~yay~..Bolhe beli barang untuk MRSM..Sebenarnya,adelah sikit perasaan tak sabar tu..

Ninie~

Wednesday, January 26, 2011

Sebagai seorang Pelajar!

Assalamualaikum..Mereka-mereka kat luar sana..Rasa-rasa nya lah..Senang tak jadi pelajar?
Siapa-siapa yang cakap susah tu memangla..yang cakap senang tu...Haish..bertimbun-timbun kerja sekolah setiap hari..lagi-lagi cuti!!TIDAKK!!Tapi,memangla semua pelajar kene belajar kann?Kalau tak,jadi ape nanti?
Fikir-fikirkanlah sendiri...
Lagi satu,kalau nak berjaya mesti lawan cabaran kan?

Ninie

Monday, January 24, 2011

Titiwangsa~

Salam,tadi Ninie pergi Tasik Titiwangsa (main badminton)..
Mula-mula kiteorang (Ninie<Appa>,<Omma> n Shiera)wat stretching dulu....bukan nya macam kat sekolah..satu,dua,tiga empaTT!!!! lima,enam tujuh lapan~bagi sesiapa yang tak tau, reka-reka jela dia punye melody~
Masa <Appa> ngan <Omma> main,kiteorang gi jalan-jalan sekitar tasik..
Tasik sebelah playground
Saje je~ngee:)

Cantikkan?
Lepas tu,kiteorang pergi Giant Taman Permata..sambil-sambil tu..(ON THE WAY)..Aku ternampak....LKS Setapak!!Uwaaaaa....sedihnya..takpela..lupakan pasal piano dulu..Ni, hang nak cerita pasal PIZZA Hut pulak!!Ye!!Ye!


Air baru sampai

Sup yang sodapp



Membelek menu~
Kiteorang pilih menu yang baru..yang ada cornflakes..tepi-tepi dia
Pizza yang sodapp
BURP! Kenyang pulak rasenye!

Posing after kenyang ..
Kiteorang pun sampai rumah dalam pukul 1.30..Ok..see you next time..Bye..

Ninie


Sunday, January 23, 2011

Alahai nasi goreng:)

Assalamualaikum semua...Hoho...Apa kes nih?Cian nasi goreng:)
Malam semalam ninie tolong <Omma> masak nasi goreng (perut tak tahan dah nih!)
Tolong tumis-tumis bawang,ikan bilis dan cili padi..
Tetiba,*kilat...
Ouch!!Terkena kuali panas-panas..uwaa...Habis melecur..nasib baik sikit je=)..
yang shining-shining tu~
Ni lah hasil 70% aku masak..yang lagi 30%,serahkan kepada<Omma>..
yummy!delicia!~
Sorry ye,goyang sikit(aku bukannya pro pun)..

~Ninie~

Saturday, January 22, 2011

Sedihnya~

Sedihnya perasaan bila tinggal kawan-kawan yang dah 7 tahun ngan kite..or 6?.Tah la..aku boleh dikatakan 65% nak duduk dekat umah..sebab boleh belajar berenang,boleh belajar piano,boleh jumpa kawan-kawan ,boleh duduk dengan mak bapak...boleh bukak facebook.boleh bukak blog..Heh..Sedara aku pun dulu belajar kat sana...taw..35% lagi..MRSM lah..aku bagi..nanti MRSM merajuk..haha..gurau saja..Nanti kat sana,aku janji aku takkan lupakan korang-korang yang jadi friend aku..I miss U dear=)

Ninie

Friday, January 21, 2011

MRSM..thee..~

Ni lah sekolah aku next month=)..InsyaAllah..Aku akan belajar bersungguh-sungguh kat sini..tak nak nanges-nanges,'Nak ayah,nak mama'(Ni budak laen punye ayat)..
Sekolah ni dibina 1995..nak tahu lebih lanjut,sila layari sini..(bagi sesape nak tengok lah ye)..Aku seorang je lah nak tengok..sebab aku nak pergi sane..Gambar aku tak jumpa banyak la=)..

Ninie

My KeyBoard~


I have a keyboard.
I use it to practice songs.
I study piano.

Aku nak cerita pasal keyboard aku pulak..

Jeng jeng jeng



CTK 496..Tu lah keyboard aku..yang aku pakai..erm..rasenye tak sampai setahun lagi umur bende nih..
Best!Best!Tapi sheet music yang dia bagi sume dah K.O..
Ninie



YAY~Aku dapat MRSM MUADZAM SHAH!

Salam sume!!Ninie dapat MRSM!!Syukur bebanyak kakak Ninie cakap Ninie tak dapat,tadi dia check dalam pukul 6.30..Lepas tu,Ninie check dalam pukul 1.30(yela kut)..Tetiba'Tahniah,anda dapat MRSM n bla..bla..bla..'(buat ayat sendiri)..Hah..hah..<-*semput..


erm..Ninie pergi..Ninie akan pergi MRSM..HOho..Macam-macam barang kene beli..Kasut sport,baju ...-.-..macam macam lagi!
-List-
PAKAIAN DAN KEPERLUAN HARIAN
BIL. PERKARA KUANTITI WARNA/SAIZ
MINIMUM
1. Pakaian Seragam Persekolahan 2 pasang Rujuk Lampiran 1
2. Pakaian Kebangsaan/Melayu 2 pasang Putih
3. Kasut sekolah 1 pasang Hitam (kulit, separuh kulit atau
PVC), Kanvas tidak dibenarkan
4. Sarung Kaki (Stoking) 2 pasang Hitam
5. Baju T (Sukan) berkolar. Baju T (sukan) 2 helai Putih
berkolar bagi perempuan mestilah
berlengan panjang
6. Seluar Sukan 1 helai Warna gelap
7. Kasut Sukan 1 pasang Bebas
8. Peralatan Sukan seperti kayu hoki, Bebas Bebas
bola dll, jika ada
9. Songkok (Lelaki Islam) 1 buah Hitam
10. Telekung Sembahyang 1 pasang Putih
(Perempuan Islam)
11. Sejadah 1 helai Bebas
12. Al-Quran (pelajar Islam) 1 naskah Bebas
13. Selipar 1 pasang Bebas
14. Bantal 1 biji Berukuran standard
15. Kain Cadar 2 helai Beli di maktab berkenaan
16. Sarung Bantal 2 helai Beli di maktab berkenaan
17. Kain Selimut 1 helai Bebas
18. Tuala Mandi 2 helai Bebas
19. Keperluan lain (berus gigi, ubat gigi, Bebas Bebas
sabun, baldi dsbnya)
20. Pakaian Harian Luar Waktu 3 pasang Bebas "Jeans" dan
Persekolahan “Corduroy" tidak dibenarkan
21. Kain tudung/telekung mini 2 helai Bebas
(Perempuan Islam)



Yuran-
1. Yuran Extra-Mural Recreation 50.00 setahun
2. Yuran Caruman 60.00 bulan pertama
3. Insuran Kelompok 5.00 setahun
4. Khidmat dobi 10.00 bulan pertama
5. Saham Koperasi 21.00 setahun
6. Yuran Muafakat 70.00 tahun pertama
7. Pakej Orientasi 20.00 sekali
8. Majalah Maktab 20.00 setahun
9. Yuran Komputer 50.00 sekali
10. Yuran Badan Wakil Pelajar 7.00 setahun
11. Bayaran Kertas Ujian 20.00 setahun
JUMLAH 333.00


Hoho..Ninie sangat sangat amat teramat very very terima kasih kepada guru-guru SKSI yang telah mendidik aku=)waa..cam manela nak balas jasa diorang nih..


Ninie

Thursday, January 20, 2011

MRSM or SMKSI?

Which one is better,MRSM or SMKSI..Mesti ramai jawab MRSM kan?
Mestilah..Kalau pergi sana,sure-sure dapat 10A..Haih..Result MRSM keluar esok..Rasa berdebar pun ada..
Kalau dapat pun aku suka,tak dapat pun aku suka..
Wallahualam..Tidur siang keluar malam..haha..relaxla..it's only a joke..Aku berserah kepada ALLAH..Mana yang baik,mana yang buruk..ALLAH tentukan bukan kita ya!

Ninie

Wednesday, January 19, 2011

Fuhh!!Merentas Desa!!

     Tadi,dalam pukul 2.30 ptg, Ninie and the gang (bila masa ada gang?) berkumpul kat Dewan Wawasan before start latihan..Tadi aku terrrrrlambat sikit..dalam pukul 2.45 je=)
    Then, kiteorang kene beratur before start.Cikgu kata,kiteorang paling bagus kehadiran(yay!yay!)..bangga kejap..After that,kiteorang mulela bergerak chelow..chelow..and..*....*start!!


   Aku jalan-jalan je=) bukannya merentas desa betul..haha..mula-mula,aku ingat merentas desa tu, kena pergi hutan,than lari,(haha!!!)sebab nama dia merentas desa(bukannya merentas hutan?)haha..pastu,baru aku tau merentas desa tu macam marathon..*Oo..


   Ingat nak bawak handphone,pastu,tak jadilah, takut handphone jatuh tengah jalan ke,cicir mana-mana ke,and bla bla bla 'ke'..kalau tak,boleh amik gambar masuk dalam blog..*huhu..


   Ada yang bawak basikal,beli makanan,and macam-macam lagila..


Aku bawak air,takut dahaga..


Urm..Bende lagi nak cerita ek?


Ha!!Cikgu cakap kiteorang guna shortcut *Ha?Yeke?..Mane la ninie tau..kiteorang(with adlin) ikut je sape-sape kat depan..wahah..bukannya duduk kat sana pun..


  Pastu,sampai sekolah dalam pukul..ah..3:30 kut..(tak ingatla!) 


Best apa!!Diorang cakap merentas desa jauhla,sakit kakila..bla bla bla 'la'..


That all!!


Ninie

Yeah!Berita Gembira

Yeah!!Akhirnya,kakak aku bagi USB for Sony Ericsson..Nanti,bolehlah ninie upload gambar banyak sikit ye!!

Ninie

Saturday, January 15, 2011

I'm Proud!

Aku bangga dengan kejayaan bapaku dalam badminton..HoyeHoye..

My Heaven?!!

Hmm..Da malam dah..Night Night..Ninie dah uploadkan some gambar at my home..

Living room
My homesweethome~

at kitchen (2)

At kitchen (1)

Hasil tangan kakak aku

My lovely clock, Piano
Ni hadiah percubaan UPSR from my sister~ aww..i very like it especially the piano design~But it has more keys than original piano..

Living room~

Dining room beside the window~

My Com

My lovely kitten and bear~
Dua-dua hadiah hari jadi aku from my sister..i love it~








                                           ^^My Home My Heaven^^
Bye

My kejayaan

Haha..Topik ni ,ninie nak cerita my success in academic..

Firstly,UPSR..Ninie dapat 5A,syukur alhamdulilah..
slip
Sijil

Piala
Next,UPSRA,I got 9a

slip
piala dapat



third,UPKK..I got 7A and 1B

And lastly,Theory of music grade 2
I really like it!!
That all!!
Ninie



Me and my new 'sunglasses'

Hoho..Best nya terasa bila hari sabtu..Zero je..tak busy..HA!!Ni ninie nak cerita pasal spek baru..
Kalau panas
Ia jadi itam..it will protect my eyes..like sunglasses..


B4 go to school meh
I buy at ehallmark at TS..Patutnya harga dia RM500.tapi masa tu 50% discount,jadi Rm250..lense dia tu je yang mahal..
ciri -ciri lense 2
tak cepat calar
cepat hilang cap jari
protect bile tengok komputer..

Tujelah for this post..bye!!
Ninie

Monday, January 10, 2011

Go to TS!

       Penat gile hari sabtu..My mom ,sis and me =) go to TS on Saturday..Woah..From 11-30 am till 7.00 p-m ..Woah..Pening gila nak mati .. Ok ok..I write the journey..
aku pergi with bapak aku..n aku nampak beberapa orang mat saleh nak lintas jalan..
Aku amik map..(bagi senangkan keje tapi jadi lagi susah)..
Macam2 kedai aku masuk...walaweh..ada some kedai yang untuk party..ade topeng hantu,skeleton,witch,beruspenyapu,garpu,macam2 ada..
Seram aku..
Aku ada beberapa tempat yang nak pegi...


1) Cosmo's world(x pegi,kakak aku pening)
2)my star collection yg mahal nak mati
3)kedai music kat sana(x pegi jugak)




Aku de beli Purse,

payung,



my new thing=)
n..The last One..jeng jeng jeng..spectacles!! mesti korang kata hek eleh..tu je bkan nye bli ferari pon..
Spek aku power tau tak..
Cam spek itam..


Macam-macam barang kat sane..penat aku nak round nye..Yang bestnye kiteorang makan kat Berjaya Hotel..WoWo...
Cedapp!!
LAzat!!
Yummy!!
ERm..bende lagi ah...
MAcam-macam aku amik sampai tak larat nak makan dah..anyway thanks to abg rizal...


Aku naik monorail kat Imbi,turun kat Bukit Nenas,Jalan sikit,NAik LRT Dang wangi,turun Taman MElati..woho..memang tak ramai dekat monorail..
Sampai kena berhimpit-himpit..


ERm..tujelah..(kut)
BYe BYe
                         ~Sorry ye,tak de pic(dulu rajin sebab kakak aku ada USB)~


Ninie ^^

Friday, January 7, 2011

Sorry..

     Sepanjang hari isnin till jumaat nih..aku rasa aku tak upload blog la..Kalau ada topic yang best2 je aku 'll upload ye=)...Malasla aku nak upload gambar ..susah..nak cucuk bluetooth pun tunggu berapa jam..komputer wat masalah pulak tu...wayar USB tak de..:(..


(:Ninie:)

Tuesday, January 4, 2011

Second Day ON School!

      Hari ni dah masuk hari kedua aku sekolah at SMKSI..3 hari turut-turut kiteorang ada orientasi kat dewan wawasan..Aku masuk KAA,(Kelas aliran agama) so,my subject different from the others coz we plus Bahasa Arab and Kelas Kemahiran Al-Quran..yang tak best nya,kiteorang satu kelas diwajibkan masuk Persatuan Agama Islam..Aku mula-mula nak pilih persatuan muzik dan kebudayaan,tapi..aku takut silap hari bulan,aku kene menari pulak..wahaha.. macam SKSI..Aku nak masuk muzik je..
      Tadi aku beli buku tulis..Bapak aku kata 'dah tak sabar nak belajar ke? kalau tak de buku tak jadi pelajar?'
hoho..~
     Ramai lagi cikgu yang aku tak kenal kat SMKSI..adala berapa kerat yang aku kenal..Tadi ada mesyuarat agung for kelab@persatuan..Khairul cadangkan aku suruh jadi AJK FOrm1..PAstu,budak laki cadang ISkandar..Cikgu tengok,lagi ramai angkat tangan for kiteorang, tulah cikgu pilih..
YEah..
KEmenangan berpihak kepada aku...AK Ubaru sedar kepentingan jawatan nih...HArapan aku supaya aku lebih aktif!!!

                                         ~Thank you for reading my blog~
NiNie

Monday, January 3, 2011

Piano..piano

Asal aku tak boleh lupakan kau hah?
SepanjangSetiapSeluruh masa aku ingat kau..
grrrr...
HUrm..kalau boleh nak je sambung belajar main piano ...
tapi kalau dapat mrsm?
Whats happenS?
<I don't know..>
MaYbe aku berhenti..
<If not?>
Sambung la..
Boleh jumpa teacher crystal,miss anna..
Boleh buat practical..
Amik periksa <Theory Of Music>..
Asal la tak belajar instrument yang murah sikit?senang nak beli..
<Dah tu yang kau suke>
Hm...

<3byebye<3

Sunday, January 2, 2011

2011!!

Da masuk 2011..cepat nya mase berlalu.Kalau ikut kalendar islam , agak lama dah tahun baru...Doa-doakan supaya kita semua sentiasa sihat dan berjaya..Dan pada tahun ni,aku tingkatan satu..haha..dah besar dah aku..
Aku harap ...

  • always sihat
  • sentiasa berjaya
  • berani sikit
  • lagi pandai renang
  • lagi pandai main piano
  • buang kehendak aku yang tidak boleh dicapai buat masa sekarang
  • buang sikap malas
  • lagi rajin tulis blog
  • Nak kehadiran penuh
  • Sentiasa disenangi kawan-kawan n guru
  • Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki for aku ,kawan-kawan ,my parents and all people
  • Diampunkan dosa
Urm..tu je la yang aku harapkan(kut)...
Bye and selamat tahun baru!!

Wangsa Walk Mall~

        Sorry semua,lama aku tak upload blog ni.Memandangkan LRT Sri Rampai dah bukak,aku pergila WWM.Pagitu, aku pergi sekolah (SKSI) untuk amik sijil UPSR.Pastu,cikgu aku cakap,kerani takde.Hurm..
Aku excited sebab aku dapat pergi with my friend,Fiza n Noni.Nasib baikla mak diorang bagi.

       Aku suka sangat masuk Yamaha Music School kat situ.Setiap kali aku pergi WWM, setiap kalila aku masuk..Wahaha..Bukan ape,dah aku suka piano..

      Lepas tu, second trip aku pergi Wangsa Bowl!!!Best nya..!st time aku pergi main bowling..Nasib baikla kawan aku ada,kalau tak ,tak merasa la aku main bowling..
pose b4 my turn


Ala,1st time main
With my friends~

Silau ..huhu

Sakit mate la~
Pastu,dah sakit tangan-tangan, perut pulak bunyik bunyik..erm..tande lapar..Ingatke nak masuk A&W, pastu, nak makan ayam pulak..nasib baikla ada kfc n pizza hut in front of WWM..hah~ baru lega perut..waha..

Lepas kiteorang makan,dah sesat pulak nak cari LRT Sri Rampai..Noni kata lalu sini,kakak aku kate lalul sana..senang-senang masuk WWM balik,keluar ikut yamaha music school(waaaa!!)..
ERm..tujela cerita hari tu...ByE semua..Salam..