Monday, August 29, 2011

Esok Raya!

    Assalamualaikum dan selamat tengahari saya ucapkan kepada semua yang membaca post ini..Macam tak percaya kan,esok dah raya? Segala persiapan dah ada?Dah cukup? Biskut raya?Baju raya?Tudung raya?Kasut raya? Ni MESTI ADA..Duit raya!!! Hish..duit laya pun nak ka..gua suda pokkai lorr....


     Kepada rakan rakan ku and adik-adik sekalian..Kumpul duit raya manyak-manyak tau..Boleh beli macammacamada..
     Tenson gila aku semalam..Macam ni..malam tadi aku online,munyik mercun kuat nak mati! dum!dam!
piung!
Cantik tu memang la cantik..tapi jangan sampai mengganggu ketenteraman orang boleh tak?
Mana kita tau orang tu nak tidur ke,nak sembahyang tahajud ke ( eceh ,eceh),ada baby ke..Dia melalak menangis tak boleh tidur korang nak tanggung ke..?
Nak main gi main tempat yang tak de orang..Kat bulan ke,planet lain ke..grr!

That all in this post!TQ~

Sunday, August 28, 2011

Cuti Memang Gila Best!

       Assalamualaikum..Hai ..Selamat malam..Kepada mereka-mereka yang masih online dan belum light off kerana masih tinggal 1 jam lagi sebelum 12.00 malam..duduk rumah boleh tidur pukul berapa-berapa je kan? cepat ke,lambat ke..NGeh!


      Ha..Waktu cuti adalah waktu yang paling ditunggu -tunggu oleh para penduduk asrama..Gila best..sebab balik rumah..Pagi tadi Alhamdulilah..sudah selesai kerja mengecat bilik warna agak 'pinky' yang comel dan lembut..
lebih kurang macam ni lorh..


Tadi aku bukak blog cikgu Nadzrul ..Aku nak tengok post pasal 'Olympiad'..Gambar kami bersama memperjuangkan Mrsm..




Nak tak nak..Kiteorang perlu buat kerja kursus sejarah n geografi 'waktu raya'..best kan? Nak kutip duit raya pun tak sempat..Anyway..Ikan baung,Ikan patin,Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin!:)

Saturday, August 6, 2011

Happy Fasting!

Assalamualaikum..Selamat menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak yang penuh keberkatan..."Ramadhan itu lebih baik dari seribu bulan..."

Biarpun dah masuk bulan ramadhan ni..Korang masih mulut korang?Masih menjaga percakapan korang?Mencarut lagi ke...
Haiyo..Ingat ke puasa..jaga la sikit..ni tak..Ingat just tahan dari makan minum ke?
I know,perut aku dah berbunyi dari tadi..'Krukkeriuk'..

I just want to say, jangan tak sabar sangat nak raya..solat and puasa biar cukup ya!:)