Thursday, December 29, 2011

3 Makanan Yang Telah Membuatkan Gigi Ninie Patah !

Assalamualaikum and hi!
Ha , harini tetiba je dapat idea nak tulis entry ni .

Jom . .Tanpa membuang masa . .Dipersilakan . .

1 . Roller Coaster

 

Ni masa dekat MZMS . Lawak x3

2. Nasi Ayam
Malaysian Site
Ni Ninie tak ingat bila . . 


Yang terbaruu . . .

3. Kentang Goreng !!
Wikipedia

Wahahahahahaha..Huhuhuhu( Terkenangkan kena balik MuSha )

 

Sunday, December 25, 2011

Ranking MRSM PMR 2011



Assalamualaikum and hi! 

Ni ranking MRSM . 
Ok latu dapat no 12 .


1 GEMENCHEH 
2 PASIR TUMBOH 
3 KUALA KUBU BHARU 
4 PEKAN 
5 PASIR SALAK
6 LENGGONG 
7 TERENDAK 
8 GERIK
9 SERTING 
10 KUALA KLAWANG 
11 KUALA TERENGGANU 
12 MUADZAM SHAH 
13 BESERI 
14 TRANSKRIAN 
15 KUBANG PASU 
16 BATU PAHAT 
17 BALIK PULAU 
18 LANGKAWI 
19 PENDANG 
20 PDRM KULIM 
21 PONTIAN 
22 MERSING 
23 KEPALA BATAS 
24 KOTA KINABALU 
25 KUANTAN
26 KUALA BERANG 
27 FELDA
28 PENGKALAN HULU
29 ALOR GAJAH
30 KUALA LIPIS 
31 KUALA KRAI
32 MERBOK 
33 KUCHING 
34 KOTA PUTRA 
35 BESUT
36 JELI 
37 TAWAU 
38 BETONG 
39 MUAR 


 

KLFC! Apa tu?

Assalamualaikum and hi!

Apa khabar ? Baik? I'm sad . Why ? Because yesterday was the last piano class . Huhu . Lepas pergi Plaza Idaman , kiteorang pergi KLFC . Singkatan bagi KL Festival City . Baru  bukak tahun ni . MBO Cinema Coming Soon . 

Ni waktu diorang tengah menari . Rasa macam kat Disneyland lah pulak . 


Ni tasik belakang KLFC . 


Saja nak menempek muka di situ:)


Terpegun tengok abang cina tu main :)
TU ELECTONE

Ada YAMAHA music jugak tapi lagi techik dari WWM . Tu Wangsa Walk Mall :) Beli barang bawak pergi MRSM . Sedih x10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ++.
Takmau balik !  


 Tengah sedih memikirkan KENA balik sana :(

Friday, December 23, 2011

Siapakah itu ?

Assalamualaikum and hi!
Selamat petang semua:) 

Korang masih ingat zaman comel korang tuhh? Best kan . Makan disuap ,tidur didodoi . Parents kita dah banyak berkorban untuk kita . Sedarlah , tanpa mereka siapalah kita . . 
Jangan kecewakan dan hancurkan harapan mereka tau !

Ok , berbalik pada tajuk , cuba teka siapakah kanak - kanak di dalam gambar itu ?
Ninie ? Adik Ninie ? Anak saudara ? Adik saudara ? 


Hoho

Jawapannya .. ialah...
.
.
.
When I was a child :)
 Hahaha
"_"

   

Um! Chop and Steak !



Assalamualaikum and hi!  
How are you ? Fine ? :)

Semalam kiteorang buat Apam Eno


Cedapp:)

That night , my sis balik . After that , we went to Chop & Steak kat Kampung Baru . 
Aku suka suasana dekat sini . Berunsurkan kapal . Dapur dia pun dalam kapal  :)
Tempat masak :)

Ni ship kaunter bayaran . Tergoyang sebab ada akak nak lalu :)


Ni kat luar restoran tu . Goyang jugakk sebab ada pekerja dua orang tengah sembang . Balik lebih kurang pukul 1.30 . Kenyang den . 

  

Wednesday, December 21, 2011

Widget:)

Assalamualaikum and hi!

   Good Evening:)

Ha, macam mana design blog yang baru ? Cantik tak ? Haha..

Ninie nak ajar taruk widget ..Ha? widget tu apa ? 
Yang dekat tepi blog ni ..Contohnya Dong Jun itu <3 :)


First , pergi SINI

Then , copy code gambar yang korang nak :)

Tekan Design ,Add Gadget ( HTML/ JavaScript )

Paste code itu  dan Save !

Senang aje :)

Sweet Calla says , Jangan buat Dong Jun jugakk !  

Akhirnya ..I Love Posmen :)

Assalamualaikum and hi!

Selamat tengahari !!

Maybe sejak semalam Ninie cukup excited kerana . . 

DAH DAPAT RESULT ! 

Semalam , ingatke nak tunggu posmen antar surat dekat bawah .. Tapi lama sangat . .

Then , after my dad balik  , Ninie tanya , Bah , surat Ninie ada tak ? 

'Ada'..

Perh . . Cuak gila gila pengantin  . .

Masa nak bukak sampul surat tu .. Baca segala doa . . 

Tengok -tengok ..

.
.
.
.
Hoyoyo:)

3.73 je . .

Ninie bersyukur . .Mungkin tak sehebat Erina , Amiera dll . .Tapi takpe . .Cukup untuk menggembirakan  Ninie:)

Sweet Calla says , maybe ninie terlebih excited sampai post dalam blog:)


   

Sunday, December 18, 2011

Yaaaa !! Lipas !!


Assalamualaikum and hi!

SOME STORY ABOUT C.CROACHs

1 ) Kedai
Lalala. . Ninie berjalan dengan riang dalam perjalanan ke satu rumah kedai . . Sedang memilih Potato chips , Ninie terasa macam ada somethin' merayap dekat kaki . .Tengok - tengok . . Yaaa!! Mr . C.croach !! 
Lepas habih beli . . Terus Ninie pecut lari balik rumah  sambil nangis !!

Mommy : Napa nangis ni . . 
Ninie :  *esak-esak . . Ada . . lipas  . .merayap dekat kaki . . sob..sob.
Mommy : Huh . .

   2 ) Dekat Lab Kimia

Haha . .Masa tu , cikgu belum masuk lagi . . Ninie ternampak lipeh . .Lari lah . . Pastu lipas tu perasan macam nak main kejar-kejar dengan dia . . Lipas tu pun merayap pergi dekat Ninie . . Nak pijak , geli dengar bunyi * krack ( Lipas kena pijak ) Penyek doh . Pastu , Ninie duduk diam-diam atas bangku . .Lepas cikgu masuk , Ninie tanya kawan Ninie  , ' Lipas tu mana? ' .. ' Dah pergi dah ' ...Fuhhh...Lega tak terkata . . 

Lipas dan segala jenis ulat memang aku geli !!!!

Oleh kerana takmau letak gambar REAL MR.C
 

Mario Party Advance

Assalamualaikum and hi!

Lama tak update  , kan?

Ninie asyik buat header , theory , main game , tak de topik nak update . Camera pun tak charge . Memang malas . :)

Ni la game yang selalu I main tu :)
Mario Party Advance

Use Visual Boy Advance 

Nak download?

Klik sini dulu> URL

Then , pilihlah game kat sini > URL

Itu je untuk post ni . . :) 


 

Sunday, December 11, 2011

Perjalanan Tanpa Henti.

Assalamualaikum and hi . 

Evening !!

Semalam , Lepas pergi kelas piano di Anna Music , balik rumah , pergi Wangsa Walk Mall untuk beli tiket wayang Ombak Rindu . Tengok  ,  pukul 4.30 , habis , 9.00 , habis  . . Terpaksa amik yang pukul 12.20 a.m .

Waa . First Time pergi tengok wayang midnight . 
sumberpawiblog


Then , Ninie pergi rumah makcik I dekat keramat . . Before that , we eat at NZ curry house . . Maggi:)

Lepas tu , pergi umah mak sedara dekat Cheras . Comei kucing itu . 

After that , ikut bapak I pergi restoran Yus kat Kajang . 

(Sorri la , post ni tak de gambar yang Ninie ambik , camera tertinggal dalam beg )

Then , pukul 11.30 , I arrived at Wangsa Walk . .

Masuk TGV pukul 12.00 . Best , Cantik . Toilet pun bersih . Ada patung Alvin n Chipmunk & gambar Aaron Aziz , Lisa , and Maya . Jangan lepaskan peluang nak amik gambar kalau muka tebal .:)

Seat C14 ,15 ,16 . 


Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha sakit dan Izzah yang selalu menolongnya .
Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Pak Cik Taha  menjual Izzah dengan alasan untuk melakukan pembedahan  kepada isteri nya kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia(Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?


Ninie just copy and paste aje :) 

Keseluruhan BEST!
Ni je yang I sempat amik balik umah


Ok . Bai . Buang Tabiat ber I . . 


Sweet Calla says , nak tengok cerita Don2:)

Friday, December 9, 2011

5 Spec terbaik!!!

Assalamualaikum and hi . 

Good night . 

BM okay?

Apa khabar korang ? Sihat - sihat belaka ya . Huh . Sejak kebelakangan ni , Ninie tak habis habis dengan Detective Conan . Ceria . Ntah . Ninie nak jadi detektif kot . baik . Berhenti mengarut . 
Cerita ni amat slow jadi aku terpaksa kuatkan volume sampai 22 gitu . 
My mom selalu cakap , ' Haih , tak habih habih ngan conan ' . . Hihi .
Shinichi hensem , kan ?

Terkeluar topik sikit tak pe kan ? Ninie jadi makin rabun bila ada dekat rumah ni . Maklumlah , blog , Conan , Facebook .Jadi , hujung tahun ni nak tukar spek macam pilihan ni  . Takde turutan .

1. Spek Happy Birthday
Macam tau tau je birthday Ninie makin dekat . Boleh pakai masa 31st December . Nanti orang cakap , eh , Birthday girl eh , Happy Birthday  ! . Jangan harap lah . 
Ayah Google yang comel

2.Spek colourful
Ha..Spek ni mesti besh . Orang jalan pandang pelik .

Nenek ke Atuk?

3 . Spek Optical Illusion
Boleh hypnosis orang dengan senang .  

Pakcik google
4. Spek yang  T.O.P pakai
Bukan Top basuh baju ye . Woh . .Agak-agaknya kalau Ninie pakai jadi famous macam T.O.P tak ?


T.O.P tetap t.o.p , sumber google
Yang terakhir . . 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Spek..


Conan!
Serious! power kut !
Kyaa~
Haih , kalau dah kartun tu .. 

Ok . .Stop here ! Bye !


Sweet Calla says , spek bercap jari ! Panggil Conan !

Thursday, December 8, 2011

Theme Google Chrome !

Assalamualaikum and hi . 

Selamat petang . Good evening . 

Do you remember how to change your theme ? 

If you don't have google chrome , just download here :)

My theme <3

SNSD!
 Choose your theme here:)


Super Junior , SNSD , Shinee  . . All S . M ?

Thee :) 

I LOVE GOOGLE !

Sweet Calla says , my folio almost done!:)


Wednesday, December 7, 2011

Apam Sonata Musim Salju

Assalamualaikum and hi . 

Good evening . 

Today   asyik BI je tukar BM pulak . .Ok . Harini Ninie nak kongsi resepi Apam Sonata Musim Salju ( yang lain tu tambah suka-suki je:) Terima kashih kepada YatieMemories yang sudi berkongsi resepi . Izinkan Ninie kongsi kat sini ye . Tadi my mom yang buat . Ninie just tolong bubuh dalam cawan . 

Purpley
 Saja nak buat warna purple ( biru + merah ). Kasi gempak sikit .

~Bahan - bahannya ~
2 cawan nasi 
2 cawan tepung gandum  
2 cawan tepung beras
1 cawan brown sugar
3/4 cawan gula
2 1/2 cawan air
2 sudu kecil yis ( mauripan ) 
kelapa parut & garam

Cara - cara 

1.Blenderkan nasi & air hingga hancur . Masukkan brown sugar & gula hingga sebati . 
2 . Dalam bekas lain , Satukan tepung gandum , tepung beras dan yis . Masukkan nasi tadi dan perap plus minus 3 jam .
3 . Lepas perap , taruk warna .
3 . Sapu sikit minyak dalam cawan & kukus selama 15 minit .
4 . Makan!:)

Selamat mencuba!:)

Sweet Calla says , nak makan lagi :_:

Tuesday, December 6, 2011

Do you llike cat? I like cat !

Assalamualaikum and hi.

*Bahasa memartabatkan bangsa*
Miau:) 

Selamat malam.

Tucen . tucen . Adakah korang peminat setia miaumiau?

Adakah korang prihatin terhadap kucing yang dalam kesusahan?
kucingsusah4 Kucing yang dalam Kesusahan
Tolong saya ! Help me ! 

Layarilah laman web miaumiau!

Inilah yang dibuat kalau takda keje:)

Sumber : web miaumiau

Puding Roti Marble Marvelous:)

      Assalamualaikum and hi . 

~ Bahasa memartabatkan bangsa~

~Colourful~

So , today ninie nak tulis resipi Puding Roti Marble dari kak hana or myresipi.Well , actually , my mom yang buat ni . .Sudapp!! Makan bila sejuk!:) 

Kalau *Laila and *Atiqah ingat , puding ni pernah Ninie bawak masa Raya Haji dekat MRSM . .:)

* Pelajar tingkatan 1 tahun 2011 Maktab Rendah Sains MARA Muadzam Shah:)

Ok , jomjom tengokk resipi :)

~Bahan-bahan~

10 gram agar serbuk
1/2 cawan gula pasir
3 cawan air
2 sudu besar marjerin or mentega
2 sudu besar koko
1 atau dua pewarna

Bahan kisar

4 keping roti
2 biji telur ayyam
1/2 cawan susu pekat 
1 tin susu cair (400 ml)
1 sudu teh vanilla

~Cara - cara ~

1. Masak serbuk agar + gula + air . 
2. kisar bahan kisar .
3. Masukkan bahan kisar tadi kedalam periuk agar-agar tadi .
4. Masukkan marjerin , kacau rata sampai mendidih . Matikan api . 
5. Bahagikan kepada berapa warna yang korang nak buat . My mom buat 4 . Satu warna asal , satu bubuh koko , yang lain , pewarna . Koko tu , kacau cepat - cepat  . Biar sebati . 
6. Tuang dalam loyang  secara berselang seli . Bubuh tengah - tengah dia  and warna seterusnya taruk tengah - tengah warna sebelum tu .
7 . Simpan dalam peti sejuk . Biar plus minus sejam . 
8. Makan:)


Selamaat Mencuuba:)


Monday, December 5, 2011

Segmen | Genk Cari Blogger


Assalamualaikum and hi.

Today , I join 'Segmen genk cari blogger ' ..If you want to join , just click here . . 

Happy blogging!:)

Sweet Calla

Sunday, December 4, 2011

I-city's Photos

Assalamualaikum and hi.

How are you? Fine? Sad ? Happy ?
I want to share with you some pictures at I-City , Shah Alam..Enjoy it:)

I did'nt entered it because . . Its to CROWDED!

The snowman are at snowalk counter ..


How 's my macro picture?

There so many gift , games for children and adults . .Nooooiisy..~.~

Aww:) Such a cute bear . . 


Haha..the fireworks tree..Ok..Next post I will upload about..

     - 
     -


THE BIGGEST REPTILES IN MALAYSIA! hoho:)
So many big snake thats make me feel..eww~~





Sweet Calla says , Ahh! I miss my kiki , the cute tortoise!

Saturday, December 3, 2011

Hihi..Wet World Shah Alam..

Assalamualaikum..and Hello..Such a long time..I don't update this blog ya..Haha..Last Friday , ( Not yesterday , last week)..I went to Wet World Shah Alam with my dad , friend and cousin. Hoho.. The journey is very boring . . We slept until arrived at Shah Alam. . The place is not so big to compare with Desa Water Park . but it's fun .. We already snap some pictures but my dad don't have USB . . wire I think..After we changed our clothes , my dad rent an '8' shaped float..
  At first  , my dad say he didn't want to change his clothes , but , few minute later , he joined us . .hoho

I have a chance to ride monsoon buster . .Not so thrill compared to Thunderbolt at dwp . . At least , both fun!!
After few hours , we changed our clothes and return the float back. We all slept tiredly ..haha

The Price . .
Above 135cm 12 MYR
Above 85cm 10MYR
Below 85 cm ..I think free..

For more  information please visit here..

Sweet Calla says , If you want to go , don't forget to bring me! :)