Friday, November 15, 2013

Thor 2, Dark World

Assalamualaikum and hi! Haa ..Ni cerita lame tapi baru nak update.
  
Wahaha

Pada asalnya kami nak pergi KLCC , Tgv . Tapi nanti penuh . Jadi tukar plan, pegi Wangsa Walk Mall.
Hehe . Kiteorang memang dah rancang nak tengok citer ni.

Thor 2 : The Dark World


Ok, Kiteorang amik yang 3D punya #RM23 .Puas la jugak .Bagi Ninie cerita ni best.Kakak den kate cerita2 Marvel ni best2.
dan
TERGANTUNG

Nak tau ape yang tergantung ? Tengok sendiri.

The Dark Elf dah mati dan ether tu dah sorok .Then pasukan Natalie Portsman ni terjumpa satu titik di mana takde graviti , pastu dia termasuk dalam dunia Thor .Dan dan je terjumpa ether dan ether tu serap dalam badan Natalie tu . Ape ke benda namenya . Then , Dark Elf pun hidup semula .Lepas tu...
Lepas tu ?

Lepas tu , tengok sendiri . Penat la nak cerita . Haha .

Ni , nak tanya , spek 3D memang boleh bawak balik ekk ? Haha . Hey , bukan tak pernah tengok 3D , tapi dulu tengok kat TGV then dia suruh pulang balik . Maka kami pon takut dia mintak . Tapi orang lain keluar molekk je . Tak sorok pon . Haha .



After that , we went to dentist . Ohmygod# Nak buat appoinmet untuk braces tapi dengar doktor tu cakap kalau buat skarang , nanti mase awak besar sket gigi geraham tumbuh dan nanti senget jugakk. Aduh . Tak tau la masih bingung . Cheh .





Tips : Part 2 : Memilih Sekolah Berasrama Penuh atau Tak ?

Assalamualaikum and hi!
Kita sambung post sebelum ni .  No berape ? 5 ekk . Okay.

5) Cikgu akan care lebih  dan anda akan kacip dengan cikgu
          Nak buat macam mana , 24 jam kita ngan cikgu especially warden. Jadinya kalau anda tak faham subjek itu ini , bolehla berbincang dengan cikgu tersebut untuk membuat kelas tambahan ( personal ) sebab slot gemilang and kelas dah ade.

Cam tak Ninie yang mane ? Hoho

So , who's that man ? That's my principal , Mr Ahmad Kamal Abu Bakar. He's very friendly with students , you know ? Ok , Ni bukan nak mengampu.


6) Graduasi Form 3 and Form 5
         Ni taktau kalau sekolah harian ade tak tapi ni memang annual program .
Lepas dapat jubah and mortarboard , terus cuba pakai and tangkap gambar . Malu dengan junior yang lalu lalang . 'Excited sangat akak ni '.Haha

Ni penghargaan untuk korang . Nanti dapat sijil graduasi ikut kelas macam kat universiti lol  

7)Sistem Pointer
Ni , kelebihan secara overall . Result secara overall . 
the link
Jangan tengok . Result Ninie tak seberapa tapi Alhamdulilah~Amek kau setiap sem hantar result kat rumah .

8)Sistem Homeroom (MRSM )

eh eh ? Banner sape tu ? Tu banner Homeroom kami , Muslimah'11 

Ni mase form 1 .Aktiviti tanam pokok .Muka selebeh je .

Graduation . Tak cukup orang .

Kalau ikut wikipedia , Homeroom ni dipraktikkan di MRSM je . Tapi tak tau lah kalau SBP dah ade .Homeroom ni macam keluarga angkat yang terdiri sorang cikgu and between 11-15 orang.Camtu kot.

9)MIGTY dan KIKS (MRSM )
MIGTY-MARA Intensive Gifted and Talented Youth
KIKS-Kemahiran Insaniah dan Kemahiran Subjek 

Beberapa gambar sepanjang MIGTY
Wohoo!Tiga artis disitu :)Ni group Ninie mase MIGTY dan kiteorang dah menang 5 hamper . Balik dengan gembira :)

Somey tak somey tak kami ?


Nah . Muntah sekarang . 

Nak tengok gambar lagi ? Klik FB Ninie <-link

10)Hi-Tea

Opp!Sori , salah gambar .

Tahun ni merupakan Hi-Tea special buat Form 3 Batch 2013.Kerana Hi-Tea kali ni cuma disertai FORM 3 sahaja dan pergi ECM . Sebelum ni , kiteorang just pegi MEGAMALL . Hikshiks.

Ok , seyes , gambar ni mase belum makan .Almaklumlah , tengah lapar .Muka cam semut tak dapat gula .

Hi-Tea merupakan majlis penghargaan pelajar yang dapat 3.75 dan ke-atas . Bukan nak bangga , kay ?Cuma bercerita.Setiap SEM .Dulu mase Form 1 & 2 , 3.5 dan dekat M.S Garden di sebelah MegaMall . sekarang , dah naik jadi 3.75 dan dekat City Times Hotel .Dan ada ura-ura yang mengatakan Hi-Tea akan diubah:
Lower Form ( 1,2,3 ) : 3.8
Upper Form (4,5) : 3.5

Ni sebab Lower Form masih senang untuk score . 

OOsshh! Makanan penuh atas meja. Larat ke nak habis ?

Ok,itulah sedikit sebanyak tentang Kebaikan sekolah berasrama penuh . Kebanyakkan yang saya cerita adalah pengalaman sendiri di MRSM Muadzam Shah . Kalau nak tahu lebih lanjut , just leave a comment here :) Sekian :) Kalau tanya pendapat saya , of coz , saya akan prefer MRSM . Ape kebaikan MRSM ? Semua yang saya tulis diatas.Dan kalau rase tak nak pakai baju kurung putih kain biru cair or baju kemeja putih seluar hijau tua , apply MRSM .

p/s : Tahniah , sape2 yang dapat 5A :)

Sweet Calla says : 'Appreciate time .Because time never comeback.'


   

Wednesday, November 13, 2013

Tips :Part 1 : Memilih Sekolah Berasrama Penuh atau Tak ?

                 Assalamualaikum and hi!Topik ni khas untuk pelajar (cheh ) yang nak masuk Form 1 or Form 4 macam I . Kalau mak ayah mereka nak baca pun takpe .

Ramai yang ragu-ragu , syak wasangka , nak pegi SBP/MRSM ke tak nak ? Kalau tak nak, mak ayah suruh . Kalau nak , takut takleh belajar lah , kena buli lah . Don't worry kids , I will tell you the truth . eceh eceh . Kalau lah korang ade pemikiran macam tu ,  bacalah .

1) Pembelajaran korang lagi baik
     Kenapa aku kata macam tu ? Ok . First . Korang KURANG GANGGUAN . Bukan takde ok , kurang sebab masa korang dipenuhkan dengan prep . Takdelah nampak leptop , handphone di hujung jari , katil di sisi . haha .

2) Kerja sekolah n buku jarang lupa bawak
     Ni , sebab prep , semua classmate ade . Jadi kalau terlupa , boleh tengok2 , tanye2 classmate kerja ape . Kuranglah risau. Buku ? Sebab di sini ada sediakan loker untuk setiap sorang .

3)SPC , Lepasan SPM terjamin
     Ni , sebanyak pengetahuan akulah . Bukan ape , kalau trial bagus , nak fly ke luar negara tu memang ade chancelah . SPC tu Skim Pelajar Cemerlang . SEMUA perbelanjaan mase kat universiti DITANGGUNG .Korang tau tak yuran universiti berapa ? Tanyolah sesapo .

4) Kurang gejala ponteng sekolah.
    Ponteng prep ada . Sekolah tu susah lah .Sebab warden akan sentiasa BERADA bersama ANDA .

Haha ok , nanti Ninie sambung next post ya ! Chou dulu !


 

Friday, November 8, 2013

Ikut Trendkah Anda ?

Assalamualaikum and hi!

LOL . Geh . Ngeh . Ngee . Semua ni lebih kurang 'Trend' . Ade fashion trend , culture trend . Macam-macam trend lah . Tengok ni , contoh trend sekarang .

#Fashion Trend
 
Ape ni ? Trend ni agak lamelah . G-Shock . Amik kau macam-macam kaler . Biru merah kuning hijau semua ade . Sekarang ?
  
Ice Watch . 
Yang ori about RM300 . Ni memang trend seluruh dunia .
Next : 

 
T90 . 

Ni trend jugak . merata pakai . macam macam . pink highlight , hijau highlight . 


Blaus 90-an gitu .

Blaus ni famous sekarang . Maybe bukan macam ni , ala-ala lah . leher agak lebar dan kain chiffon .
Ha! Lagi satu trend chiffon .



Trend korea kut , Maybe orang tengok orang korea pakai lawa then .

  
#Entertainment Trend

   Hoho . 
Jatuh tempat pertama seluruh dunia...

Seriously , Ninie bukan jenis minat trend , tau lagu ni pun mase dekat maktab . Famous gitu . Kawan Ninie cakap cam nih :

unknown : Aini , kau tau gangnam style tak ?
Ninie : Gangnam Style ? Ape tuh ? Gangnam tau lah , dekat Seoul .
Unknown : Laa, kau kan minat kpop , takkan tak tau .
NInie : LOL . 

Lepastu , baru tau . Sebab Psy nih kurang famous walaupun dia dah debut lama .

Second .
 
Gentleman . Lol .

Ninie rase dia bukan nak cakap Mother Father Gentleman , but Mother F*cker Gentleman .
Bila orang buat tarian nih , Ninie bukannya tau . Ninie cakap , 'Ni bukan dance BEG (Brown Eyed Girls) Abracadabra  ke?
Lol . Pastu Psy ade cakap dance tu dia amik dari BEG tu . LOL.

Mesti korang kenal kan ? Hari si Gwiyomi .
Aku tau bende ni dari Ilhoon masa Weekly Idol , mase nih tak de lagu then Ilhoon just sebut lah . Benda ni kirenye special lagi sebab hanye Melody je tau (Fan BTOB) . Aku tau bende ni jadi trend :
Unknown : Aini kau tau tak ... bende ape nih ( buat 2+2)
Ninie : Ape ? Gwiyomi Player ke ?
Unknown : Haah . Gwiyomi ,g-g-gwiyomi .
Ninie : LOL .

Mase ni dah bulan April 2013 rasenye . Dan Weekly Idol tu mase December 2012 rasenye . 

Korang faham tak ikut gambar ni ? Ni Harlem Shake .
Yang Ninie tau ape ? Teen Top Shake . LOL

Running Man
Haaaa..Ni trend paling latest .Diorang assume semua KPOPpers tengok bende nih . Not me . Walaupun I ni kpoppers tapi i tak suka trend . LOL .Sebab semua orang akan tengok bende nih . Ninie tengok variety show lain . LOL .
Dialog :
Ninie : Ok , harini kita main game Protect the Queen . Sorang jadi queen bla..bla..
Org Lain : Ohh ..Game dalam Running Man kan..
Ninie : (Lol bengang ) Taklah , Ni game dalam Teen Top Rising 100% Episod 5 Summer MT Special part 3 . Amik kau . 


Ade banyak lagi tapi sampai sini jelah . Conclusion nya , Ninie tak suka trend sebab dia tak special . Semua orang tahu bende tu dan semua orang pakai bende tuh .Dulu Kpoppers je tahu , pastu semua orang tau . Ok lah , terpulang kepada korang nak suka ke tak . K Bai . Nak mengisi perut . LOL .