Wednesday, November 13, 2013

Tips :Part 1 : Memilih Sekolah Berasrama Penuh atau Tak ?

                 Assalamualaikum and hi!Topik ni khas untuk pelajar (cheh ) yang nak masuk Form 1 or Form 4 macam I . Kalau mak ayah mereka nak baca pun takpe .

Ramai yang ragu-ragu , syak wasangka , nak pegi SBP/MRSM ke tak nak ? Kalau tak nak, mak ayah suruh . Kalau nak , takut takleh belajar lah , kena buli lah . Don't worry kids , I will tell you the truth . eceh eceh . Kalau lah korang ade pemikiran macam tu ,  bacalah .

1) Pembelajaran korang lagi baik
     Kenapa aku kata macam tu ? Ok . First . Korang KURANG GANGGUAN . Bukan takde ok , kurang sebab masa korang dipenuhkan dengan prep . Takdelah nampak leptop , handphone di hujung jari , katil di sisi . haha .

2) Kerja sekolah n buku jarang lupa bawak
     Ni , sebab prep , semua classmate ade . Jadi kalau terlupa , boleh tengok2 , tanye2 classmate kerja ape . Kuranglah risau. Buku ? Sebab di sini ada sediakan loker untuk setiap sorang .

3)SPC , Lepasan SPM terjamin
     Ni , sebanyak pengetahuan akulah . Bukan ape , kalau trial bagus , nak fly ke luar negara tu memang ade chancelah . SPC tu Skim Pelajar Cemerlang . SEMUA perbelanjaan mase kat universiti DITANGGUNG .Korang tau tak yuran universiti berapa ? Tanyolah sesapo .

4) Kurang gejala ponteng sekolah.
    Ponteng prep ada . Sekolah tu susah lah .Sebab warden akan sentiasa BERADA bersama ANDA .

Haha ok , nanti Ninie sambung next post ya ! Chou dulu !


 

0 orang nak belanja:

Post a Comment

Komen jangan tak komen !