Friday, November 15, 2013

Tips : Part 2 : Memilih Sekolah Berasrama Penuh atau Tak ?

Assalamualaikum and hi!
Kita sambung post sebelum ni .  No berape ? 5 ekk . Okay.

5) Cikgu akan care lebih  dan anda akan kacip dengan cikgu
          Nak buat macam mana , 24 jam kita ngan cikgu especially warden. Jadinya kalau anda tak faham subjek itu ini , bolehla berbincang dengan cikgu tersebut untuk membuat kelas tambahan ( personal ) sebab slot gemilang and kelas dah ade.

Cam tak Ninie yang mane ? Hoho

So , who's that man ? That's my principal , Mr Ahmad Kamal Abu Bakar. He's very friendly with students , you know ? Ok , Ni bukan nak mengampu.


6) Graduasi Form 3 and Form 5
         Ni taktau kalau sekolah harian ade tak tapi ni memang annual program .
Lepas dapat jubah and mortarboard , terus cuba pakai and tangkap gambar . Malu dengan junior yang lalu lalang . 'Excited sangat akak ni '.Haha

Ni penghargaan untuk korang . Nanti dapat sijil graduasi ikut kelas macam kat universiti lol  

7)Sistem Pointer
Ni , kelebihan secara overall . Result secara overall . 
the link
Jangan tengok . Result Ninie tak seberapa tapi Alhamdulilah~Amek kau setiap sem hantar result kat rumah .

8)Sistem Homeroom (MRSM )

eh eh ? Banner sape tu ? Tu banner Homeroom kami , Muslimah'11 

Ni mase form 1 .Aktiviti tanam pokok .Muka selebeh je .

Graduation . Tak cukup orang .

Kalau ikut wikipedia , Homeroom ni dipraktikkan di MRSM je . Tapi tak tau lah kalau SBP dah ade .Homeroom ni macam keluarga angkat yang terdiri sorang cikgu and between 11-15 orang.Camtu kot.

9)MIGTY dan KIKS (MRSM )
MIGTY-MARA Intensive Gifted and Talented Youth
KIKS-Kemahiran Insaniah dan Kemahiran Subjek 

Beberapa gambar sepanjang MIGTY
Wohoo!Tiga artis disitu :)Ni group Ninie mase MIGTY dan kiteorang dah menang 5 hamper . Balik dengan gembira :)

Somey tak somey tak kami ?


Nah . Muntah sekarang . 

Nak tengok gambar lagi ? Klik FB Ninie <-link

10)Hi-Tea

Opp!Sori , salah gambar .

Tahun ni merupakan Hi-Tea special buat Form 3 Batch 2013.Kerana Hi-Tea kali ni cuma disertai FORM 3 sahaja dan pergi ECM . Sebelum ni , kiteorang just pegi MEGAMALL . Hikshiks.

Ok , seyes , gambar ni mase belum makan .Almaklumlah , tengah lapar .Muka cam semut tak dapat gula .

Hi-Tea merupakan majlis penghargaan pelajar yang dapat 3.75 dan ke-atas . Bukan nak bangga , kay ?Cuma bercerita.Setiap SEM .Dulu mase Form 1 & 2 , 3.5 dan dekat M.S Garden di sebelah MegaMall . sekarang , dah naik jadi 3.75 dan dekat City Times Hotel .Dan ada ura-ura yang mengatakan Hi-Tea akan diubah:
Lower Form ( 1,2,3 ) : 3.8
Upper Form (4,5) : 3.5

Ni sebab Lower Form masih senang untuk score . 

OOsshh! Makanan penuh atas meja. Larat ke nak habis ?

Ok,itulah sedikit sebanyak tentang Kebaikan sekolah berasrama penuh . Kebanyakkan yang saya cerita adalah pengalaman sendiri di MRSM Muadzam Shah . Kalau nak tahu lebih lanjut , just leave a comment here :) Sekian :) Kalau tanya pendapat saya , of coz , saya akan prefer MRSM . Ape kebaikan MRSM ? Semua yang saya tulis diatas.Dan kalau rase tak nak pakai baju kurung putih kain biru cair or baju kemeja putih seluar hijau tua , apply MRSM .

p/s : Tahniah , sape2 yang dapat 5A :)

Sweet Calla says : 'Appreciate time .Because time never comeback.'


   

0 orang nak belanja:

Post a Comment

Komen jangan tak komen !