Saturday, June 28, 2014

Art Trip : Banda Hilir,Melaka

Assalamualaikum and hi!
Welcome back! After a few few few month. ..Hehe busy la sekarang macam takde topik nak cakap haha gurau je tengok dah tak ingat teknik berblogging..

OK , Back to the topic . Art Trip ? Aku amik subject-10 mean subjek ke sepuluh untuk SPM that is Seni . So cikgu kami , bawak pegi Banda Hilir dekat Melaka untuk lukis 'live' . Serius malu weh . Tapi lama-lama terbiasa .

Sebelum tu , I mean pagi tu kiteorang ade Karnival Maths  but I join Computer Comp. to make poster uaing adobe . So cikgu cakap poster saye cantik ehem haha lol . Then pukul 1 kiteorang dah naik bas untuk menuju ke destinasi..

So , macam ni lah kiteorang , merempat melukis tepi jalan . Ps : It wasn't me . Aku lukis memorial .

Okay , nampak seperti budak nerd sebab lipat tudung . Sebelah tu bilik sebelah saya .


Okay , tu hasilnya . Banyak orang lalu lalang . 
Yang best nya , aku jumpa dua foreigner ni hehe sorang dari Iceland , sorang dari Jepun , kay ni untungnya duduk Melaka , ade orang luar . Ni dekat Muadzam ? haha gurau je . Back to the story , the conversation was in English :

Abang beca : Where r u come from ?
Mamat Iceland : Hmm ? I'm from Iceland . I'm sketch ARTIST . 
See?? What a miracle ! I found an foreigner ARTIST !
Mamat Iceland : This painting is really good!
Me : Ha ? Um.. Thank you . 

TEE HEE~

2nd Conv.

*While I was painting..
A lady : Konnichiwa !#8*%?(Can you please lift up your face? in Japan)
My friend & I : Ha ? * Making V sign 
Japanese Lady : Kachak! (took our picture) Arigatou!
Myfriend & I : *Just smiling because too excited. 

Ni hasil sebelum di touch-up.Komen?

But I was so sad because tak sempat nak amik gambar dengan diorang teruja sangat sampai lupa nak amik gambar . Takpe lepas ni lukis dekat airport . Sure2 ramai foreigners.

Selingan bersama ex homeroom Muslimah'11 . Syikin :)

Okay Aku nampak gemuut disitu . Selama 4 jam kiteorang spend time kat situ , then tibalah masa untuk dinner! Cikgu Huda bagi kiteorang sejam untuk makan+solat di Dataran Pahlawan it so great moment yaw fantastic haha tenang Aini tenang . So aku ni pon berjalan lah pusing2 D.P tu nak usha high-cut shoes tapi macam tak sempat ;( pastu aku ternampak baju kartun exo nak beli tapi lain kali ah kesian perut . So kami menuju ke McD ( yay ! ) tapi ramai orang . Disebabkan nak makan jugak dikire keempunan lah ni sebab Jasin takde McD . Akhirnya masuk juga semula ke dalam bas MRSM Arau . TGB-ians tau lah kenape . Then akak2 f5 seni pon mulalah berkongsi cerita hantu di exMRSM masing2 . LOL . 

Itu je nak berkongsi bersama . 
"Precious memory cannot be repeated anymore .The past is the past." -Niniedacalla

Ok bai bai^^ u olls~